Tavallisimpia tupakoinnin lopettamista koskevia kysymyksiä

Joka vuosi valtava määrä ihmisiä lopettaa tupakoinnin. Ehkä sinäkin haluat tänä vuonna olla yksi heistä? Lopettaminen voi olla hankalaa erityisesti alussa, ja siksi Nicotinell on koonnut tähän vastauksia joihinkin tupakoinnin lopettamisesta haaveilevien ihmisten tavallisimpiin kysymyksiin.

Imeskele
nikotiinitablettia

Pidä tablettia
posken ja ikenen
välissä

Toista noin 30
minuutin ajan

Käytä Nicotinell-imeskelytabletteja näin:

 1. Pidä imeskelytablettia suussasi, kunnes tunnet nikotiinin voimakkaan maun.
 2. Anna imeskelytabletin levätä posken ja ikenen välissä, kunnes maku on heikentynyt.
 3. Aloita imeskely uudestaan.
 4. Toista edellisiä vaiheita noin 30 minuutin ajan, kunnes tabletti on kokonaan liuennut.

Nicotinell-imeskelytableteista on eniten hyötyä silloin, kun niitä käytetään oikein. Muista, että taukojen pitäminen on olennaisen tärkeää. Jos saat suuhusi enemmän nikotiinia kuin sitä pystyy imeytymään, päädyt nieleskelemään nikotiinia etkä huomaa sen vaikutusta. Jos huomaat kutinaa nielussa, polttavaa tunnetta vatsassa, ilmavaivoja, närästystä, lisääntynyttä syljeneritystä tai saat hikan, imeskele tablettia hitaammin. Lue Nicotinell-imeskelytablettien pakkausseloste ja noudata sen ohjeita huolellisesti.

Lue lisää >

Pureskele yhtä palaa
lääkepurukumia

Jätä lääkepurukumi
poskeen odottamaan

Toista noin 30
minuutin ajan

Käytä Nicotinell-lääkepurukumia näin:

 1. Pureskele, kunnes tunnet nikotiinin voimakkaan maun.
 2. Anna lääkepurukumin levätä posken ja ikenen välissä, kunnes maku muuttuu miedommaksi.
 3. Aloita pureskelu uudelleen.
 4. Toista edellisiä vaiheita noin 30 minuuttia.

Nicotinell-lääkepurukumista on eniten hyötyä silloin, kun sitä pureskellaan oikein. Kuvasta näet, kuinka lääkepurukumia pureskellaan oikein. Muista, että taukojen pitäminen on tärkeää, kun pureskelet lääkepurukumia. Jos purukumista vapautuu enemmän nikotiinia kuin sitä pystyy imeytymään, saatat päätyä nieleskelemään nikotiinia etkä huomaa sen vaikutusta. Lue Nicotinell-lääkepurukumin pakkausseloste ja noudata sen ohjeita huolellisesti.

Lue lisää >

Kiinnitä uusi
nikotiinilaastari

Kiinnitä se uuteen
kohtaan

Paina laastarin
reunoja ihoa
vasten

Mietitkö, miten Nicotinell-laastaria tulisi käyttää? Siinä on kolme helppoa vaihetta...

 1. Nicotinell-laastaria voi käyttää enintään 24 tuntia. Vaihda laastari uuteen päivittäin ja poista vanha laastari.
 2. Kiinnitä uusi laastari uuteen kohtaan ihoa, jossa ei ole haavoja ja joka on puhdas, kuiva, karvaton ja terve, esimerkiksi rintakehälle, selkään, olkavarteen tai lantiolle.
 3. Paina kämmenellä laastaria ihoon 10-20 sekuntia. Varmista että laastari kiinnittyy reunoiltaan hyvin ihoon.

Kiinnitä huomiota annostukseen sen mukaan, minkälainen tupakoitsija olet. Jos poltat vähän tai melko vähän, eli alle 20 savuketta päivässä, valitse joko 7 mg:n tai 14 mg:n laastari ja käytä sitä päivittäin kolmesta kahdeksaan viikkoa. Jos poltat paljon, eli yli 20 savuketta päivässä, valitse 21 mg:n laastari, ja käytä sitä päivittäin 3–4 viikkoa, minkä jälkeen vaihdat sen 14 mg:n laastariin, jota käytät päivittäin 3–4 viikkoa. Vaihda se vielä 7 mg:n laastariin seuraaviksi 3–4 viikoksi.Hoitoaika yhteensä enintään 12 viikkoa. Lue Nicotinell-depotlaastareiden pakkausseloste ja noudata sen ohjeita huolellisesti.

Silloin, kun laastari, lääkepurukumi tai imeskelytabletti ei yksinään riitä, voidaan käyttää yhdistelmähoitoa.

1) Henkilöt, jotka eivät ole onnistuneet lopettamaan tupakointia käyttäen yhtä nikotiinikorvaushoitovalmistetta, voivat käyttää Nicotinell-depotlaastareita yhdessä Nicotinell Mint 1 mg -imeskelytablettien kanssa

2) Yhdistelmähoitoa Nicotinell Mint 1 mg -imeskelytableteilla ja Nicotinell-depotlaastareilla suositetaan kohtalaisesti, vahvasti tai hyvin vahvasti nikotiinista riippuvaisille henkilöille (yli 20 savuketta päivässä).

Yhdistelmähoidossa laastarin kanssa käytetään 1 mg:n imeskelytablettia. Voit esimerkiksi käyttää nikotiinilaastaria vuorokauden ympäri ja ottaa imeskelytabletin silloin, kun sinun tekee mieli tupakkaa. Muista, että kahta laastaria ei saa käyttää samanaikaisesti.

Yhdistelmähoito on tehokkaampaa kuin yksittäisten nikotiinituotteiden käyttäminen erikseen. Se on toimiva menetelmä, jos tarvitset lisätukea tupakoinnin lopettamiseen. Huomaa, että jos käytät laastareiden kanssa 1 mg:n imeskelytabletteja, on tupakointi lopetettava kokonaan. 2 mg:n imeskelytabletteja ei saa käyttää laastareiden kanssa.

Neuvontatyökalumme auttaa sinua päättämään, onko yhdistelmähoito sinulle oikea tapa lopettaa tupakointi, ja sen avulla saat myös tietoa kaikista hoitomahdollisuuksista.

Lue lisää >

Mietitkö, mikä olisi paras tapa lopettaa tupakointi? Miljoonat ihmiset vuosittain onnistuvat lopettamaan tupakoinnin, ja Nicotinell tietää, että sinä voit olla yksi heistä.

Jokaisen matka savuttomuuteen on erilainen, mutta on olemassa yksinkertaisia keinoja löytää tarvittava motivaatio. Olemme koonneet tähän useita vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen. Katso parhaat neuvot oikealla olevasta videosta.

Lue lisää >

Ajattelitko lopettaa ilman nikotiinikorvaushoitovalmisteita? Nicotinell on sitä mieltä, että sinun tulisi miettiä päätöstäsi kunnolla.

Tupakan nikotiini synnyttää niin suurta riippuvuutta, että ihmisillä on tapana aliarvioida, kuinka vaikeaa vieroitusoireiden vastustaminen on pelkän tahdonvoiman avulla. Nikotiinikorvaushoito antaa elimistöön säännöstellyn annoksen nikotiinia, joka lievittää fyysisiä vieroitusoireita ja mahdollistaa tupakoinnin lopettamisen henkiseen puoleen keskittymisen.

Käyttäytymiseen keskittyvä tukiohjelma kasvattaa onnistumisen mahdollisuutta. Useat ihmiset tarvitsevat useita yrityksiä lopettaakseen tupakoinnin. Nikotiinikorvaushoitovalmisteet ovat osa 8–12 viikon ohjelmaa.

Lue lisää >

Nikotiinikorvaushoito on keino saada nikotiiniannos jostain muusta kuin savukkeesta.

 1. Nikotiinikorvaushoito ei sisällä mitään tupakassa olevia syöpää aiheuttavia aineita. Nikotiinikorvaushoito voi auttaa sinua lopettamaan tupakoinnin. Se auttaa olemaan ilman tupakkaa, kunnes et enää ole siitä riippuvainen.
Lue lisää >

Nicotinell-tuotteiden kaltaisilla nikotiinikorvaushoitovalmisteilla voi olla haittavaikutuksia. Niistä muutamia on kuvattu alla.

Koska nikotiinikorvaushoitotuotteiden vaikuttava aine on nikotiini, niillä voi olla joitain haittavaikutuksia. Nikotiinilaastarit voivat aiheuttaa ihoärsytystä joillekin käyttäjille.

Lue huolellisesti pakkauksessa oleva käyttöohje, jossa mahdolliset haittavaikutukset on lueteltu.

Lue lisää >

Mietitkö, millainen ensimmäisestä savuttomasta viikosta mahtaa tulla? Nicotinell auttaa sinua lopettamisen ensimmäisten vaiheiden yli.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö ensimmäinen viikko olisi vaikea. Tee suunnitelma. Muistele, mitkä olivatkaan syysi lopettaa tupakointi. Se auttaa vastustamaan tupakanhimoa ja motivoi sinua pysymään päätöksessäsi.

Lue lisää >

Nikotiinin vieroitusoireet ovat joukko oireita, jotka muuttuvat viikkojen kuluessa nikotiinin käytön lopettamisen jälkeen. Nicotinell-oppaasta löydät parhaat neuvot tupakoinnin lopettamiseen.

Nikotiinista riippuvaisilla ihmisillä tupakointi vapauttaa tiettyjä aivojen välittäjäaineita. Yksi niistä on nimeltään dopamiini. Juuri dopamiini antaa tupakoitsijalle polttamisesta tulevan rentouttavan ja rauhoittavan tunteen. Kun haluat päästä irti nikotiiniriippuvaisuudesta, voit tuntea vieroitusoireita kehosi vaatiessa annosta nikotiinin vapauttamia välittäjäaineita. On tärkeää yrittää kestää ja muistaa, oireet vähenevät sen mukaan, mitä kauemmin tupakoinnin lopettamisesta on.

Lue lisää >

Tupakanhimoa voi vastustaa monella tavalla.

Tupakanhimo kestää tavallisesti vain muutaman minuutin. Kun tupakanhimo iskee, muistele, miksi haluat lopettaa. Jos teet sen jonkun rakastamasi ihmisen vuoksi, pidä hänen valokuvaansa mukanasi. Urheilu on myös hyvä tapa saada muuta ajateltavaa kuin tupakointi. Tällaiset neuvot voivat yhdessä nikotiinikorvaushoidon kanssa auttaa sinua sietämään tupakanhimoa ja jatkamaan savuttomalla tiellä.

Lue lisää >

Mietitkö, miten parhaiten korvaisit päivittäiset tupakointihetkesi sen jälkeen, kun olet lopettanut tupakoinnin? Nicotinellilla on paljon ideoita, joista voi olla sinulle apua.

On mahdollista säilyttää päivittäisten tupakkataukojen sosiaaliset ja fyysiset puolet tupakoimatta. Jos menet ulos tupakalle aina tiettyinä aikoina, mene silti ulos ja tee jotain muuta. Lähde kävelylle puistoon tai soita kaverille ja painota niitä osia päivittäisistä tupakointitavoistasi, jotka eivät vaadi tupakkaa.

Lue lisää >

Nicotinell auttaa ennakoimaan, mitä toinen savuton viikko tuo tullessaan.

Olet oikealla tiellä. Mutta et ole vielä päässyt perille. Tarkkaile, missä tilanteissa sinun tekee mieli tupakkaa. Kun tunnet tilanteet, sinun on helpompi välttää niitä. Jos tällainen tilanne tulee eteesi vaikkapa töissä, etsi jotain korvaamaan tupakointirituaalisi. Nyt on myös oikea hetki kertoa lopettamisesta ystävälle tai läheiselle, jolta voit saada tukea. Muista, että ympärilläsi olevat läheiset ihmiset haluavat varmasti auttaa ja tukea sinua tupakoinnin lopettamisessa.

Lue lisää >

”Lihonko?” on yksi tyypillisistä asioista, joita tupakoitsijat miettivät itsekseen. Onneksi Nicotinell voi antaa neuvoja, jos mietit tupakoinnin lopettamisen lihottavaa vaikutusta.

On normaalia huolestua painonnoususta tupakoinnin lopettamisen yhteydessä. Vaikka painosi nousisikin vähän, sitä ei voi verrata tupakoinnin lopettamisesta aiheutuviin hyötyihin. Jos paino jatkaa nousuaan vielä parin kuukauden kuluttua lopettamisesta, mieti, mitä teet eri tavalla kuin ennen. Vähennä rasvan määrää ruuassasi, valitse terveellisiä välipaloja ja lisää fyysistä aktiivisuutta, jotta polttaisit enemmän kaloreita.

Lue lisää >

Jos olet yrittänyt lopettaa jo useasti ja epäilet sen takia onnistumistasi tälläkin kerralla, kysytkö kenties itseltäsi: Miksi en pysty lopettamaan tupakointia?

Pystyt toki lopettamaan. Et vain ole vielä tehnyt sitä. Yritä oppia pieleen menneistä yrityksistä. Selvitä itsellesi, miksi et ole pystynyt lopettamaan tupakointia lopullisesti, jotta osaisit välttää vastaavia tilanteita tulevaisuudessa. Valitse uusi päivämäärä ja kokeile uudelleen.

Lue lisää >

Jos mietit, kuinka pääset takaisin ruotuun poltettuasi yhden savukkeen, löydät parhaat neuvot tupakkalakon jatkamiseen täältä.

Älä lannistu, vaikka olisitkin sortunut polttamaan yhden savukkeen. Opi repsahduksesta. Mieti, mitä tapahtui ja miksi et voinut olla polttamatta, ja koita sen jälkeen välttää vastaavia tilanteita. Katso videosta lisätietoa tupakanhimon vastustamisesta.

Lue lisää >

Nikotiinin vieroitusoireet ovat yleensä pahimmillaan kahden tai kolmen päivän kuluttua tupakoinnin lopettamisesta. Ne katoavat kokonaan 1–3 kuukauden kuluttua lopettamisesta.

Nicotinell on kuitenkin tietoinen siitä, että oireet vaihtelevat ihmisten välillä. Muista, että vieroitusoireet ovat merkkejä siitä, että tupakointi ei enää ole vaihtoehto missään tilanteessa. Tiedät voittaneesi, kun polttaminen ei enää kiinnosta.

Lue lisää >

Yhden savukkeen nikotiinimäärän tietäminen voi auttaa savuttoman elämän aloittamisessa.

Yksi savuke sisältää noin yhden milligramman nikotiinia. Muista, että savukkeiden nikotiini imeytyy erittäin nopeasti ja siirtyy suoraan keuhkoista aivoihin.

Lue lisää >