Miten Nicotinell-laastaria käytetään?

Kiinnitä uusi
nikotiinilaastari

Kiinnitä se uuteen
kohtaan

Paina laastarin
reunoja ihoa
vasten

Nicotinell-laastarin käytössä on kolme helppoa vaihetta:

  1. Nicotinell-laastaria voi käyttää enintään 24 tuntia. Vaihda laastari uuteen päivittäin ja poista vanha laastari.
  2. Kiinnitä uusi laastari uuteen kohtaan ihoa, jossa ei ole haavoja ja joka on puhdas, kuiva, karvaton ja terve, esimerkiksi rintakehälle, selkään, olkavarteen tai lantiolle.
  3. Paina kämmenellä laastaria ihoon 10-20 sekuntia. Varmista että laastari kiinnittyy reunoiltaan hyvin ihoon.

Kiinnitä huomiota annostukseen sen mukaan, minkälainen tupakoitsija olet. Jos poltat vähän tai melko vähän, eli alle 20 savuketta päivässä, valitse joko 7 mg:n tai 14 mg:n laastari ja käytä sitä päivittäin kolmesta kahdeksaan viikkoa. Jos poltat paljon, eli yli 20 savuketta päivässä, valitse 21 mg:n laastari, ja käytä sitä päivittäin 3–4 viikkoa. Hoitoaika yhteensä enintään 12 viikkoa.

Tupakoinnin lopettaminen on kovaa työtä. Savuttomuuteen tottuminen kestää keskimäärin 84 päivää, ja todistetusti voidaan väittää ensimmäisen kahden viikon olevan kaikkein vaikeimmat. Jos lopettaminen tuntuu vaikealta, voit käyttää Nicotinell laastareita yhdessä Nicotinell 1 mg imeskelytablettien kanssa. Voit käyttää nikotiinilaastaria vuorokauden ympäri, ja ottaa imeskelytabletin silloin, kun sinun tekee mieli tupakkaa. Lue ohjeet yhdistelmähoitoon pakkausselosteesta. Muista, että kahta laastaria ei saa käyttää samanaikaisesti.

Kun yhdistät nikotiinikorvaushoitotuotteita, voit taistella tupakanhimoa vastaan kahdella rintamalla ja pitää sen hallinnassa vuorokauden ympäri. Se on toimiva menetelmä, jos tarvitset lisätukea tupakoinnin lopettamiseen, mutta muista kuitenkin keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen yhdistelmähoidon aloittamista. Huomaa, että jos käytät laastareiden kanssa 1 mg:n imeskelytabletteja on tupakointi lopetettava kokonaan. Älä käytä 2mg imeskelytabletteja samanaikaisesti laastareiden kanssa..

Neuvontatyökalumme auttaa sinua päättämään, onko yhdistelmähoito sinulle oikea tapa lopettaa tupakointi, ja sen avulla saat myös tietoa kaikista hoitomahdollisuuksista.

Hoitotapojen yhdistäminen auttaa taistelemaan tupakanhimoa vastaan kahdella tehokkaalla tavalla. Yhdistelmähoitoa voidaan käyttää, jos tupakoinnin lopettaminen vaatii erityistä tukea, mutta on hyvä keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen yhdistelmähoidon aloittamista. Huomaathan, että jos käytät 1 mg:n imeskelytabletteja yhdessä nikotiinilaastarin kanssa, tupakointi on lopetettava kokonaan.

Tutustu kaikkiin hoitomuotoihin ja selvitä neuvontatyökalumme avulla, onko yhdistelmähoito itsellesi sopiva ratkaisu matkallasi savutonta elämää kohti. Nicotinell: Lopettaminen on helpompaa.