Kehitä itsellesi taukoja

Tupakkatauoissa on kyse oman ajan ottamisesta. Vaikka et enää poltakaan, voit silti yhä nauttia pikku tauoista. Kun tiedät hyvän tavan hyödyntää taukoja, alat jo odottaa sitä, vaikka et pääsekään tupakalle.

1

Ota lusikka omaan käteen

Haasta ystäväsi pelaamaan shakkia tai tammea. Netissä on lukemattomia pelisovelluksia, joista valita. Jos verkkopeli ei ole sinun juttusi, ota töihin mukaan jokin lautapeli. Voitte jatkaa peliä aina, kun pidätte tauon. Pelikortteja on helppo kuljettaa mukana, ja korttipeli on hyvä tapa unohtaa tupakanhimo.

2

Teehetki

Riko kahvi- ja tupakka -rutiini juomalla kahvin sijaan kupillinen yrttiteetä tai vihreää teetä. Tee ei pelkästään rentouta vaan se on myös ravitsevaa. Inkivääriteellä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Vihreä tee puolestaan sisältää paljon antioksidantteja.

3

Käytä portaita

Saat energiaa iltapäivään, kun lähdet reippaalle kävelylle työpaikan porraskäytävään. Yritä kasvattaa vauhtia muutaman viikon ajan ja lisää ylösnousukertoja pikkuhiljaa. Ennen kuin huomaatkaan, saat liikuntakärpäsen pureman ja haluat nousta portaat ylös aina vain useammin. Jos portaat eivät riitä, aloita käymällä kävelyllä ulkona ja pidä kirjaa askelista, jotka ehdit ottaa.

4

Ohjattu meditaatio

Ohjattu meditaatio on tehokas rentoutumistekniikka, joka kestää vain viisi minuuttia kerrallaan. Se on helppo tapa löytää syvä sisäinen rauha ja se on myös tehokas stressinpoistotapa. Saatavilla on useita ilmaisia sovelluksia, jotka auttavat sinut alkuun, ja voit meditoida silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

5

Käytä käsiä

Se, että käsillä on jotakin tekemistä, ei pelkästään auta korvaamaan savukkeen pitelyä. Se voi myös auttaa löytämään uuden harrastuksen tai luonnonlahjan. Pidä piirrustuslehtiötä mukana ja pidä viiden minuutin taukoja piirtääksesi sen, mitä kulloinkin näet. Voit myös kokeilla virkata tai ommella. Neulo huivi tai suojakotelo tietokoneelle.

  • Edellinen

Tarvitsetko apua oikean nikotiinikorvaushoitotuotteen valinnassa?

Oppaamme avulla löydät nopeasti omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan nikotiinikorvaushoitotuotteen.

Aloita >

Entisen tupakoitsijan vinkki: Ajattele perhettäsi

Chris löysi tapoja motivoida itseään välttääkseen tupakointiin sortumisen.

Katso video >

Avaimet tupakoinnin lopettamiseen

Miljoonat ihmiset aloittavat savuttoman elämän vuosittain. Sinäkin voit olla savuton. Lue tästä, kuinka pääset alkuun.

Lue lisää >