Tupakoinnin lopettaminen

Katsotaanpa, mitkä piirteet ovat yhteisiä tupakoinnin onnistuneesti lopettaneille – ja miten voit itse vaikuttaa.

1

Päästä irti menneisyydestä

Menestyvät ihmiset keskittyvät tulevaisuuteen. He eivät haikaile menneitä tai märehdi tekemiään virheitä. He oppivat niistä ja siirtyvät eteenpäin.

Entisen tupakoitsijan näkökulma: Jos sorrut tupakkaan, muista, että olet vain ihminen. Ajattele positiivisesti ja palaa takaisin savuttomalle tielle.

2

Jatka kehitystä

Halu kehittyä ja kasvaa ihmisenä on menestyviä ihmisiä yhdistävä piirre. Itseään voi kehittää monin eri tavoin olipa tavoitteena sitten lukea kirja uudesta aiheesta tai haastaa itseään uuteen ennätykseen.

Entisen tupakoitsijan näkökulma: Tupakoinnin lopettaneilla voi olla enemmän aikaa käytettävissä kuin ennen. Käytä aika uuden opettelemiseen. Ideoita voivat olla esimerkiksi uuden kielen opettelu, puutarhanhoito tai uuden urheiluharrastuksen aloittaminen.

3

Palkitse itsesi

Kun näet paljon vaivaa, on tärkeää myös pysähtyä ja huolehtia itsestään. Menestyvät ihmiset meditoivat tai harrastavat liikuntaa päivittäin. Toiset nauttivat saadessaan tehdä jotain muiden hyväksi, kuten esimerkiksi tekemällä vapaaehtoistyötä löytöeläinkodissa tai paikallisessa seurakunnassa. Toiset taas suunnittelevat viikonloppumatkoja.

Entisen tupakoitsijan näkökulma: Itsensä kannattaa palkita kovasta työstä esimerkiksi silloin, kun olet ollut tupakoimatta tietyn määrän viikkoja tai kuukausia.

Katso, kuinka Andrew visualisoi itsensä savuttomana lopetettuaan tupakanpolton.

4

Osoita kiitollisuutta

Unohda ylimielisyys. Useimmat menestyvät ihmiset ovat kiitollisia saamistaan mahdollisuuksista. He ymmärtävät olevansa elämässään onnekkaita. He pysähtyvät silloin tällöin ajattelemaan kaikkia hyviä asioita ympärillään.

Entisen tupakoitsijan näkökulma: Kun kohtaat tupakoinnin lopettamisessa vaikeuksia, ajattele kaikkia asioita, joista olet kiitollinen. Kirjoita lista näistä asioista. Tupakanhimo on poissa ennen kuin huomaatkaan.

5

Inspiroi muita

Kun ihminen menestyy, hän saa myös mahdollisuuden inspiroida ja motivoida muita. Menestyneet ihmiset ymmärtävät, että he voivat kannustaa muita selviytymään haasteista ja tavoittelemaan unelmiaan.

Entisen tupakoitsijan näkökulma: Kun olet lopettanut tupakoinnin onnistuneesti, voit auttaa muita jakamalla oman menestystarinasi.

Perusta lopettajien ryhmä

Täältä löydät ryhmään mahdollisia jäseniä, jotka voivat auttaa sinua lopettamaan.

Lue lisää >

Tupakoinnin onnistuneesti lopettaneiden ihmisten neljä yhteistä luonteenpiirrettä

Monet yrittävät lopettaa tupakoinnin, mutta epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen. Mutta tupakoinnin lopettaminen onnistuneesti on mahdollista.

Lue kuinka >

Entisen tupakoitsijan vinkki: Kokeile urheilua

Chris korvasi tupakoinnin jalkapallolla.

Katso video >