Syö näin, kun yrität lopettaa tupakoinnin

Painonnousu on monen tupakoinnin lopettajan todellinen huoli. Se johtuu siitä, että tupakka vähentää nälän tunnetta. Nicotinell on koonnut tähän viisi terveellistä ohjenuoraa, jotka tehoavat, kun lopetat tupakoinnin. Ne tekevät hyvää kehollesi ja niitä tulisi noudattaa koko elämän ajan.

1

Syö kolme kertaa päivässä

Älä jätä aamiaista väliin. Se on pieni ja tasapainoinen ateria, joka vie nälän ja antaa energiaa päivän aloittamiseen.

2

Syö hiukan aterioiden välillä

Syö pieni välipala aamupäivällä, iltapäivällä ja illalla. Välipalojen avulla pidät verensokerisi tasaisena ja vähennät nälän tunnetta. Pidä huolta siitä, että välipalat ovat terveellisiä ja annokset riittävän pieniä.

3

Syö hyvää luomuruokaa

Mitä luonnollisempaa ruokasi on, sitä vähemmän siinä on lisäaineita ja sitä suuremmalla todennäköisyydellä se on terveellistä. Parhaita ovat tuoreet hedelmät ja vihannekset. Huolehdi siitä, että puolet aterioistasi ja välipaloistasi koostuu tuoreista raaka-aineista.

4

Varo kaloreita

Liiallinen sokeri ja prosessoitu ruoka saattavat aiheuttaa painonnousua. Valitse niiden sijaan tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä täysjyvätuotteita päivittäisen ruokavaliosi perustaksi. Se tarkoittaa myös sitä, että leivonnaisia ja makeisia kannattaa välttää.

5

Pysy erossa sokeripitoisista juomista

On todella hyvä ajatus selvitä päivästä saamatta kaloreita juomista. Mehu, limsa ja alkoholi sisältävät valtavasti kaloreita. Voit tarkastaa kaloreiden määrän etikettiin painetusta ravintosisällöstä. Tällä tavalla voit olla tietoinen siitä, kuinka paljon kaloreita saat. Aina on terveellistä valita teetä tai vettä sokeripitoisten juomien sijaan.

Tarvitsetko apua oikean nikotiinikorvaushoitotuotteen valinnassa?

Oppaamme avulla löydät nopeasti omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan nikotiinikorvaushoitotuotteen.

Aloita >

Entisen tupakoitsijan vinkki: Ajattele perhettäsi

Chris löysi tapoja motivoida itseään välttääkseen tupakointiin sortumisen.

Katso video >

Avaimet tupakoinnin lopettamiseen

Miljoonat ihmiset aloittavat savuttoman elämän vuosittain. Sinäkin voit olla savuton. Lue tästä, kuinka pääset alkuun.

Lue lisää >