Perusta lopettajien ryhmä

Sinulle tärkeiden ihmisten tuki voi merkitä erittäin paljon, ja sillä voi olla suuri vaikutus onnistumisessa. Täältä löydät ryhmääsi mahdollisia jäseniä, jotka voivat auttaa sinua lopettamaan.

Lopettajien ryhmä on hyvä tapa päästä alkuun tupakoinnin lopettamisessa. Tupakanpoltto on monille tupakoitsijoille sosiaalinen tapahtuma, ja niin on myös tupakoinnin lopettaminen. Siksi lopettajien tukiryhmä on erinomainen tapa selvitä tupakanhimosta. Lue sivuiltamme suosituksia siihen, keitä voisit mahdollisesti kutsua mukaan ryhmään. Tee se niin itsesi kuin lähimmäistesikin vuoksi.

Ystävät ja perheenjäsenet – lähin tukiryhmäsi

Kerro läheisillesi tupakoinnin lopettamisesta ja pyydä heitä mukaan ryhmään tueksi. Ensisijaisia tukiryhmän jäseniä voivat olla:

 • Puoliso, kumppani tai asuinkumppani. He ovat tukenasi, kun koet vieroitusoireita nikotiinista. Kun joku heistä on osana tukiryhmääsi, voit saada apua kodin valmistelussa tupakoinnin lopettamiseen – perheenjäsenesi tuntevat sen yhtä hyvin kuin sinäkin.
 • Lapset. He voivat olla erinomaisia henkisiä tukijoita ja innokkaita ryhmäsi jäseniä. Lapset ovat myös ikuinen muistutus siitä, miksi haluat lopettaa tupakoinnin.
 • Ystävät. Ystäviltä saat hyvää henkistä tukea, ja muutama hyvä ystävä ryhmässä voi myös auttaa sinua viemään ajatuksia pois tupakoinnista.

Savuttomat henkilöt – lopettaneiden kokemukset ovat tärkeä osa ryhmää

Kuka tukiryhmässäsi olisikaan parempi motivaattori, kuin entinen tupakoitsija? Entiset tupakoitsijat voivat antaa hyviä neuvoja, koska he ovat itsekin lopettaneet. Siksi tällainen henkilö on tärkeä osa tukiryhmääsi.

 • Entisillä tupakoitsijoilla on sinulle korvaamattomia neuvoja, ja he antavat ryhmällesi kokeneen näkökulman.
 • He tietävät tupakoinnin lopettamisen haasteet, voivat auttaa pitämään motivaatiota yllä ja antavat ryhmälle ammattimaisen otteen.
 • Entiset tupakoitsijat, nykyään savuttomat henkilöt, ovat esikuvia, joista voit ottaa mallia.

Asiantuntijat – tukiryhmän tieteellinen apu

Pyydä tupakoinnin lopettamiseen apua ihmisiltä, joilla on kokemusta muiden tupakoitsijoiden auttamisesta. Esimerkkejä:

 • Lääkärit. He voivat kertoa sinulle tupakoinnin vaikutuksista, kuinka ja miksi sinun kannattaa lopettaa sekä vastata kysymyksiisi siitä, mitä tapahtuu, kun lopetat tupakoinnin. Ammattilainen tosin tukee ryhmää enemmänkin vierestä katsoen.
 • Apteekin henkilökunta. He voivat auttaa valitsemaan sinulle oikean nikotiinikorvaushoitotuotteen, kuten esimerkiksi Nicotinell-lääkepurukumit, -laastarit tai -imeskelytabletit.
 • Tupakoinnin lopettamisen asiantuntijat. Asiantuntijat voivat auttaa selvittämään, kuinka onnistut tupakoinnin lopettamisessa parhaiten. He voivat auttaa kehittämään sinulle henkilökohtaisia strategioita.

Verkkotiimi – digitaalinen tukiryhmäsi vuorokauden ympäri

Hyödynnä lisäresursseja, joista saat tukea ja neuvoja – vuorokauden ympäri, joka päivä. Esimerkkejä:

 • Tupakoinnin lopettamiseen liittyvät blogit.
 • Verkkosivustot, joista saat neuvoja tupakoinnin lopettamiseen liittyvissä asioissa.
 • Sovellukset. Niistä saat neuvoja ja tukea missä ja milloin vain.

Kun puoliso tai asuinkumppani jatkaa tupakoimista

Jos läheisesi polttavat, on päätöksestä vaikeampi pitää kiinni. On olemassa strategioita, jotka voivat auttaa.

Lue lisää >

Neljä luonteenpiirrettä, jotka ovat yhteisiä tupakoinnin lopettaneilla

Monet yrittävät lopettaa tupakoinnin, mutta epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen. Onnistuminen on kuitenkin mahdollista.

Lue miten >

Entisen tupakoitsijan vinkki: Keksi puuhaa käsillesi

Monyan mielestä on tärkeää, että käsillä on aina jotain tekemistä, jotta niillä ei tee mieli tarttua tupakkaan.

Katso video >