Minkälainen tupakoitsija olet? Löydä oma tupakoitsijaprofiilisi

Kun tiedät, millainen tupakoitsija olet, voit valmistautua paremmin lopettamaan tupakoinnin kokonaan. Tee testi ja ota selvää, mikä on oma tupakoitsijaprofiilisi.

Testi – Löydä oma tupakoitsijaprofiilisi

Kaikilla tupakoitsijoilla on erilaisia tapoja polttaa ja erilaisia syitä yrittää lopettaa, ja siksi heidän tupakoitsijaprofiilinsakin ovat erilaisia. Mihin tupakoitsijaprofiilia oikein tarvitaan?

Monet lopettamisesta haaveilevat tupakoitsijat eivät oikein tiedä, miten heidän tulisi aloittaa. Ehkä sinäkin mietit tupakoinnin lopettamista, mutta sinusta tuntuu, että olet ajatuksinesi aivan yksin, ja että kellään muulla ei ole samanlaista rytmiä ja samoja tapoja kuin itselläsi.

Ehkä sinun on myös vaikea kuvitella, millaista savuton elämä ilman tupakkaa on. Kaikille, jotka muuttavat elämänsä tavalla, jota tupakoinnin lopettaminen edellyttää, on hyötyä omien tapojensa ja rytminsä tiedostamisesta muihin tupakoitsijoihin verrattuna. Kun tulevana ex-tupakoitsijana tiedät, millaisia tupakointitapoja sinulla on, löydät helpommin parhaiten itsellesi sopivan tavan savuttoman elämän aloittamiseksi.

Ja siihen tarvitset tupakoitsijaprofiilitestiämme. Saat selville oman tupakoitsijaprofiilisi vastaamalla tällä sivulla itseäsi ja tupakointitapojasi koskeviin kysymyksiin. Kaikki esittämämme kysymykset käsittelevät eri tavoin omaa henkilökohtaista suhdettasi tupakointiin – niin sosiaalisena tapahtumana kuin osana identiteettiäsi sekä sitä, mitä eniten pelkäät menettäväsi, jos lopetat tupakoinnin.

Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin, näet kuvauksen omasta tupakoitsijaprofiilistasi. Profiilikuvauksesta saamasi tiedon avulla saat selville, millainen olet muihin tupakoitsijoihin verrattuna, ja kuinka paljon haasteita voit odottaa kohtaavasi matkallasi savutonta elämää kohti.

Onnea omaan tupakoitsijaprofiiliisi tutustumiseen – olet jo askeleen lähempänä savuttomuutta!

1

2

3

4

5

Jos lopetat tupakoinnin, mitä savuketta tulet kaipaamaan eniten?

Mikä seuraavista kuvaa parhaiten tunnetta, jonka saat polttaessasi?

Mikä seuraavista väittämistä sopii ensimmäisiin muistikuviisi tupakoinnista?

Poltan, koska:

Miten kuvailisit itseäsi?