Nicotinell-laastarit

Nicotinell-laastari

Nikotiinikorvaushoitotuote, joka hillitsee tupakanhimoa vuorokauden ympäri.

Nicotinell-laastarit

  • Nicotinell-laastarit antavat tasaisen nikotiiniannoksen 24 tunnin ajan, hilliten tupakanhimoa vuorokauden ympäri.
  • Iholle kiinnitetty nikotiinilaastari auttaa hillitsemään voimakasta, aamuisin ilmenevää tupakanhimoa.
  • Nicotinell-laastareita on saatavana kolmessa eri vahvuudessa: 7 mg, 14 mg ja 21 mg. Valitse itsellesi sopivin vahvuus sen mukaan, kuinka paljon poltat (lue lisää alla)

Mikä laastari sopii minulle?

21 mg/24
tuntia

14 mg/24
tuntia

7 mg/24
tuntia

Kohtalainen/vahva riippu
vuus

Kohtalainen/vähäinen riippuvuus

Yli 20 tupakkaa päivässä

Vaihe 1 – 21 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Vaihe 2 – 14 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Vaihe 3 – 7 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Hoitoaika yhteensä enintään 12 viikkoa

Alle 20 tupakkaa päivässä

Vaihe 2 – 14 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–8 viikon ajan

Vaihe 3 – 7 mg/24 tuntia laastari päivässä 3-8 viikon ajan

Hoitoaika yhteensä enintääm n. 12 viikkoa.

Näin käytät Nicotinell-laastaria

Ennen kuin aloitat savuttoman elämän Nicotinell-laastareilla, on hyvä tietää, kuinka laastaria käytetään. Nikotiinilaastarin tarkoitus on hillitä tupakanhimoa, joten sitä on tärkeää käyttää oikein. Muuten käytät laastareita enemmän kuin on tarpeen tai et saa nikotiinilaastarista haluamaasi tehoa. Katso alta käyttö kolmessa vaiheessa:

1

Nicotinell-laastari vaikuttaa 24 tuntia. Kiinnitä uusi nikotiinilaastari iholle päivittäin heti sen jälkeen, kun olet poistanut vanhan.

2

Kiinnitä laastari uuteen kohtaan, joka on ehjä, puhdas, kuiva, karvaton ja terve, esimerkiksi rintakehälle, selkään, olkavarteen tai lantiolle.

3

Paina kämmenellä laastaria ihoon 10-20 sekuntia. Varmista että laastari kiinnittyy reunoiltaan hyvin ihoon.

Kiinnitä uusi
nikotiinilaastari

Kiinnitä se uuteen
kohtaan

Paina kämmenellä
laastaria ihoon
10-20 sekuntia.
Varmista että
laastari kiinnittyy
reunoiltaan hyvin
ihoon.

Haluatko hillitä tupakanhimoa paremmin?

Kokeile depotlaastarin ja imeskelytabletin yhdistelmähoitoa

Henkilöt, jotka eivät ole onnistuneet lopettamaan tupakointia käyttäen yhtä nikotiinikorvaushoitovalmistetta, voivat käyttää Nicotinell-depotlaastareita yhdessä Nicotinell Mint 1 mg imeskelytablettien kanssa.

Yhdistelmähoitoa Nicotinell Mint 1 mg -imeskelytableteilla ja Nicotinell-depotlaastareilla suositetaan kohtalaisesti, vahvasti tai hyvin vahvasti nikotiinista riippuvaisille henkilöille (yli 20 savuketta päivässä).

Nicotinell-laastari on ensimmäinen askel savuttomaan arkeen, mutta matka ei ole helppo. Useimmat tupakoitsijat tarvitsevat keskimäärin 84 päivää tottuakseen tupakoimattomuuteen. Ensimmäiset kaksi viikkoa tupakoinnin lopettamisesta ovat yleensä kaikkein vaikeimmat. Niin kutsuttu yhdistelmähoito voi auttaa selviytymään ensimmäisistä kahdesta viikosta ilman tupakkaa. Ohjeet ovat yksinkertaiset: käytä yhdistelmähoitoa, jos tarvitset enemmän kuin yhden nikotiinikorvaushoitotuotteen samaan aikaan. Voit kiinnittää käsivarteen nikotiinilaastarin ja käyttää samalla 1 mg:n imeskelytabletteja. Tärkeintä on tehdä jotain, kun tupakanhimo iskee. Älä käytä vaan valitse yhdistelmähoitoon laastarin lisäksi imeskelytabletti 1 mg.

Etuna Nicotinell-laastarin yhdistämisessä 1 mg:n imeskelytablettiin on, että vastustat tupakanhimoasi kahdella eri tavalla ja olet siten paremmin valmistautunut kohtaamaan sen koko päivän ajan. Nikotiinikorvaushoitotuotteiden yhdistäminen on hyvä tapa hillitä tupakanhimoa, jos tarvitset hieman lisäapua tupakoinnin lopettamiseen. Huomaa myös, että jos käytät nikotiinilaastareiden lisäksi 1 mg:n Nicotinell-imeskelytabletteja, on sinun lopetettava tupakointi kokonaan, jottet saa nikotiinia liian suurina määriä.

Oppaamme auttaa sinua päättämään, sopiiko yhdistelmähoito sinulle. Siitä saat tietoa myös kaikista muista keinoista tupakoinnin lopettamiseen.

Nicotinell. Kun haluat oikeasti savuttomaksi.

Lue Nicotinell-laastarin pakkausseloste ja noudata ohjeita tarkasti.

Kun laastari on kiinnitetty ihoon, siitä vapautuu nikotiinia. Laastari voi aiheuttaa kiinnityskohdan ihoreaktiota, kuten punoitusta, kutinaa, polttelevaa tai pistelevää tunne kohdassa, johon olet kiinnittänyt laastarin. Nämä reaktiot yleensä häviävät nopeasti, kun laastari irrotetaan. Lopeta valmisteen käyttö ja ota välittömästi yhteyttä lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan jos saat vakavien allergisten reaktioiden oireita, joita ovat äkillinen hengityksen vinkuminen tai puristava tunne rinnassa, ihottuma tai heikotuksen tunne tai jos sinulla on nopea tai epäsäännöllinen syke.