Nicotinell-laastarit

Nicotinell -laastari

Nikotiinikorvaushoitotuote, joka hillitsee tupakanhimoa vuorokauden ympäri.

Nicotinell-laastarit

Auttaa hillitsemään tupakanhimoa vuorokauden ympäri

Nicotinell-laastarit antavat tasaisen nikotiiniannoksen 24 tunnin ajan. Iholle kiinnitetty nikotiinilaastari auttaa hillitsemään voimakasta, aamuisin ilmenevää tupakanhimoa. Samalla se voi auttaa sinua pääsemään kokonaan eroon tupakasta. Nicotinell-laastareita on saatavana kolmena vahvuutena, joista kukin sisältää eri määrän nikotiinia. Nicotinell -laastarin vahvuus valitaan sen mukaan, kuinka paljon olet tottunut tupakoimaan päivittäin.

Mikä laastari sopii minulle?

21MG

14MG

7MG

Kohtalainen/voimakas riippu
vuus

Kohtalainen/vähäinen riippuvuus

Yli 20 tupakkaa päivässä

Vaihe 1 – 21 mg laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Vaihe 2 – 14 mg laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Vaihe 3 – 7 mg laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Alle 20 tupakkaa päivässä

Vaihe 2 – 14 mg laastari päivässä 3–8 viikon ajan

Vaihe 3 – 7 mg laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Näin käytät Nicotinell-laastaria

Ennen kuin aloitat savuttoman elämän Nicotinell -laastareilla, on hyvä tietää, kuinka laastaria käytetään. Nikotiinilaastarin tarkoitus on hillitä tupakanhimoa, joten sitä on tärkeää käyttää oikein. Muuten käytät laastareita enemmän kuin on tarpeen tai et saa nikotiinilaastarista haluamaasi tehoa. Katso alta käyttö kolmessa vaiheessa:

1

Nicotinell-laastari vaikuttaa 24 tuntia. Kiinnitä uusi nikotiinilaastari iholle päivittäin heti sen jälkeen, kun olet poistanut vanhan.

2

Kiinnitä laastari uuteen kohtaan, joka on ehjä, kuiva ja karvaton, esimerkiksi olkavarteen, yläselkään tai lonkalle.

3

Paina laastarin reunat sormella ihoa vasten, jotta laastari kiinnittyy varmasti kunnolla.

Kiinnitä uusi
nikotiinilaastari

Kiinnitä se uuteen
kohtaan

Paina laastarin
reunoja ihoa
vasten

Haluatko hillitä tupakanhimoa paremmin?

Kokeile depotlaastarin ja imeskelytabletin yhdistelmähoitoa

Nicotinell-laastari on ensimmäinen askel savuttomaan arkeen, mutta matka ei ole helppo. Useimmat tupakoitsijat tarvitsevat keskimäärin 84 päivää tottuakseen tupakoimattomuuteen. Ensimmäiset kaksi viikkoa tupakoinnin lopettamisesta ovat yleensä kaikkein vaikeimmat. Niin kutsuttu yhdistelmähoito voi auttaa selviytymään ensimmäisistä kahdesta viikosta ilman tupakkaa. Ohjeet ovat yksinkertaiset: käytä yhdistelmähoitoa, jos tarvitset enemmän kuin yhden nikotiinikorvaushoitotuotteen samaan aikaan. Voit esimerkiksi kiinnittää käsivarteen nikotiinilaastarin ja käyttää samalla imeskelytabletteja. Tärkeintä on tehdä jotain, kun tupakanhimo iskee. Älä käytä kahta nikotiinivalmisteen kerralla aikaan, vaan valitse yhdistelmähoitoon laastarin lisäksi imeskelytabletti 1 mg.

Etuna Nicotinell-laastarin yhdistämisessä imeskelytablettiin on, että vastustat tupakanhimoasi kahdella eri tavalla ja olet siten paremmin valmistautunut kohtaamaan sen koko päivän ajan. Nikotiinituotteiden yhdistäminen on hyvä tapa hillitä tupakanhimoa, jos tarvitset hieman lisäapua tupakoinnin lopettamiseen. Huomaa myös, että jos käytät nikotiinilaastareiden lisäksi 1 mg:n Nicotinell-imeskelytabletteja, on sinun lopetettava tupakointi kokonaan, jottet saa nikotiinia liian suurina määriä.

Oppaamme auttaa sinua päättämään, sopiiko yhdistelmähoito sinulle. Siitä saat tietoa myös kaikista muista keinoista tupakoinnin lopettamiseen.

Nicotinell. Kun haluat oikeasti savuttomaksi.

Lue Nicotinell -laastarin pakkausseloste ja noudata ohjeita tarkasti.

Kun laastari on kiinnitetty ihoon, siitä vapautuu nikotiinia. Nikotiini voi ärsyttää ihoa, joten laastarin poiston yhteydessä laastarin alla voi olla punaisia läiskiä. Punoitus häviää yleensä muutamassa päivässä. Jos iho kutiaa, haavautuu tai nousee rakkuloille, lopeta laastarin käyttö heti. Kyseessä voi olla joko laastarin nikotiinin tai liiman aiheuttama allerginen reaktio.