Nicotinell-lääkepurukumi

Nicotinell-lääkepurukumi

Nikotiinikorvaushoitotuote, joka hillitsee tupakanhimoa ja antaa sinun keskittyä muuhun.

Nicotinell-lääkepurukumi

Lääkepurukumi, joka hillitsee tupakanhimoa ja antaa sinun keskittyä muuhun.

Lääkepurukumin avulla pääset askeleen lähemmäs tupakoinnin lopettamista. Jokainen, joka on joskus ollut riippuvainen tupakasta, tietää tupakanhimon hiipivän tunteen – sen, jota vahvimmankin mielen voi olla mahdotonta vastustaa. Tupakoinnin lopettamisessa on tärkeää löytää hyvä korvike, joka antaa keholle totutun, tupakan vaikutusta muistuttavan vaikutuksen ja joka myös hillitsee tupakoinnin riippuvuutta aiheuttavia elementtejä.

Lääkepurukumi voi rauhoittaa tupakanhimoa ja tehdä siitä helpommin hallittavan. Pureskeltaessa Nicotinell-lääkepurukumista vapautuu vereen nikotiinia, mikä helpottaa tupakanhimon hallintaa. Nicotinell-lääkepurukumia on saatavana eri vahvuuksissa ja makuvaihtoehdoissa, jotta voit vaihdella makuja ja löytää itsellesi mieluisimman. Ehkä pidät klassisesta mintunmausta, joka on monien tavallisten purukumien perusmaku, tai ehkäpä hedelmäisempi makuvaihtoehto on enemmän mieleesi? Voit halutessasi valita myös lakritsinmakuisen lääkepurukumin.

Valitsitpa minkä maun tahansa, lääkepurukumin vaikutus on kaikissa sama.

Valitse nikotiinintarpeeseesi sopiva vahvuus

2 mg

Vähäinen/kohtalainen
riippuvuus

Alle 20 tupakkaa
päivässä

2 mg/4 mg

Kohtalainen/vahva
riippuvuus

20–30 tupakkaa
päivässä

4 mg

Vahva/hyvin
vahva riippuvuus

Yli 30 tupakkaa
päivässä

Näin käytät nikotiinia sisältävää Nicotinell-
lääkepurukumia

1

Pureskele, kunnes lääkepurukumi alkaa maistumaan vahvasti nikotiinilta.

2

Pidä purukumia posken ja ikenen välissä, kunnes voimakas maku on heikentynyt.

3

Jatka lääkepurukumin pureskelemista.

4

Toista noin 30 minuutin ajan.

Pureskele yhtä
lääkepurukumia

Jätä lääkepurukumi
poskeen odottamaan

Toista noin 30
minuutin ajan

Käytä lääkepurukumia oikein

Lääkepurukumia on tärkeää pureskella oikein, jotta saat Nicotinell-lääkepurukumin vaikuttavasta aineesta parhaan tehon. Ylhäällä olevasta kuvasta näet, kuinka saat lääkepurukumistasi parhaan vaikutuksen. Muista, että lääkepurukumin pureskelussa on pidettävä taukoja.

Tauot ovat tärkeitä, koska nikotiinia imeytyy vereen lääkepurukumin levätessä poskessa. Pureskelu taas vapauttaa nikotiinia lääkepurukumista. Jos pureskelet lääkepurukumia jatkuvasti, vapautuva nikotiinimäärä ei ehdi imeytyä suusta kokonaan etkä saavuta lääkepurukumille tarkoitettua tulosta. Lue tuotteen pakkausseloste ja noudata ohjeita tarkasti. Siten varmistat, että lääkepurukumi hillitsee tupakanhimoasi tehokkaimmin.

Päivittäinen Nicotinell-lääkepurukumiannoksesi riippuu siitä, kuinka paljon tupakoit ja haluatko vähentää tupakointia vai lopettaa kokonaan. Nicotinell-lääkepurukumia on saatavana 2 mg:n vahvuutena, joka on tarkoitettu vähemmän tupakoiville (vähäinen tai kohtalainen riippuvuus). 2–4 mg:n vahvuus sopii tupakasta kohtalaisesti tai vahvasti riippuvaisille henkilöille, kun taas 4 mg:n vahvuus on suunniteltu vahvasta tai hyvin vahvasta nikotiiniriippuvuudesta kärsiville tupakoitsijoille. Lue tuotteen pakkausseloste ja noudata ohjeita tarkasti. Voit tarvittaessa kysyä myös apteekista neuvoa löytääksesi sinun tottumuksiisi parhaiten sopivan lääkepurukumin.