Nicotinell-lääkepurukumi

Nicotinell-lääkepurukumi

Nikotiinikorvaushoitotuote, joka hillitsee tupakanhimoa ja antaa sinun keskittyä muuhun.

Nicotinell-lääkepurukumi

  • Nicotinell-lääkepurukumi antaa tekemistä ja vie huomion pois tupakanhimosta
  • Nicotinell-lääkepurukumivalikoimasta löytyy seuraavat maut: Tropical Fruit, Icemint, Lakrits, Mint, Fruit ja Spearmint.
  • Nicotinell-lääkepurukumeja on saatavana kahtena eri vahvuutena: 2 mg ja 4 mg. Valitse itsellesi sopivin vahvuus sen mukaan, kuinka paljon poltat (lue lisää alla)
Valitse nikotiinintarpeeseesi sopiva vahvuus

2 mg

Vähäinen/kohtalainen
riippuvuus

Alle 20 tupakkaa
päivässä

2 mg/4 mg

Kohtalainen/vahva
riippuvuus

20–30 tupakkaa
päivässä

4 mg

Vahva/hyvin
vahva riippuvuus

Yli 30 tupakkaa
päivässä

Näin käytät nikotiinia sisältävää Nicotinell-
lääkepurukumia

1

Pureskele, kunnes lääkepurukumi alkaa maistumaan vahvasti nikotiinilta.

2

Pidä purukumia posken ja ikenen välissä, kunnes voimakas maku on heikentynyt.

3

Jatka lääkepurukumin pureskelemista.

4

Toista noin 30 minuutin ajan.

Pureskele yhtä
lääkepurukumia

Jätä lääkepurukumi
poskeen odottamaan

Toista noin 30
minuutin ajan

Käytä lääkepurukumia oikein

Lääkepurukumia on tärkeää pureskella oikein, jotta saat Nicotinell-lääkepurukumin vaikuttavasta aineesta parhaan tehon. Ylhäällä olevasta kuvasta näet, kuinka saat lääkepurukumistasi parhaan vaikutuksen. Muista, että lääkepurukumin pureskelussa on pidettävä taukoja.

Tauot ovat tärkeitä, koska nikotiinia imeytyy vereen lääkepurukumin levätessä poskessa. Pureskelu taas vapauttaa nikotiinia lääkepurukumista. Jos pureskelet lääkepurukumia jatkuvasti, vapautuva nikotiinimäärä ei ehdi imeytyä suusta kokonaan etkä saavuta lääkepurukumille tarkoitettua tulosta. Lue tuotteen pakkausseloste ja noudata ohjeita tarkasti. Siten varmistat, että lääkepurukumi hillitsee tupakanhimoasi tehokkaimmin.

Päivittäinen Nicotinell-lääkepurukumiannoksesi riippuu siitä, kuinka paljon tupakoit ja haluatko vähentää tupakointia vai lopettaa kokonaan. Nicotinell-lääkepurukumia on saatavana 2 mg:n vahvuutena, joka on tarkoitettu vähemmän tupakoiville (vähäinen tai kohtalainen riippuvuus). 2–4 mg:n vahvuus sopii tupakasta kohtalaisesti tai vahvasti riippuvaisille henkilöille, kun taas 4 mg:n vahvuus on suunniteltu vahvasta tai hyvin vahvasta nikotiiniriippuvuudesta kärsiville tupakoitsijoille. Lue tuotteen pakkausseloste ja noudata ohjeita tarkasti. Voit tarvittaessa kysyä myös apteekista neuvoa löytääksesi sinun tottumuksiisi parhaiten sopivan lääkepurukumin.